Projecten

IPBuilding realiseerde intussen meer dan 1500 projecten gaande van villa’s en appartementen over kantoren tot zorgcentra (assistentiewoningen, woonzorgcentra, centra voor mensen met een beperking,…). We laten u graag kennis maken met enkele referenties:

Smart Workspace

BINST ARCHITECTS

Voor hun nieuwe locatie koos Luc Binst, CEO, voor IPBuilding als integrator om met hun uniek platform alle smart living technieken te combineren. BINST ARCHITECTS wil als ‘architecten van morgen’ inzetten op vernieuwde werkmethodes, geoptimaliseerde huisvesting en een versterkte audiovisuele infrastructuur die meer dan eigentijds is, op hun nieuw artistiek adres@Luikstraat 7 te Antwerpen.

Smart Living

Central Park 98 (Houten Schoen) te Sint-Niklaas

 

Met Central Park 98 heeft Intrabouw, projectontwikkelaar uit het Waasland, hun doel om aantrekkelijke energiezuinige nieuwbouwwoningen te verwezenlijken, weer maar eens bereikt. Deze parkresidentie, bijgenaamd Houten Schoen, met 31 luxueuze appartementen, werd volledig geïntegreerd in de omgeving van groene velden, een prachtige vijver, en een natuurgebied.

 

Smart Living

ABS Bouwteam inspireert opnieuw met IPBuilding

In een klassieke verkaveling, met klassieke voorschriften, op een terrein waar sinds 1970 een klassieke villa – met zwembad en tennisveld – stond, maakte ABS Bouwteam plaats voor een minimalistisch woonproject. Er werden twee unieke gebouwen gerealiseerd: enerzijds een ruime eengezinswoning met kantoor, anderzijds een moderne kangoeroewoning met twee gelijkvloerse lofts en een penthouse op 1e en 2e verdieping. Collectief wonen zonder in te boeten aan privacy is het streven. Ook Smart Living mocht niet ontbreken in dit baanbrekend concept.

Smart Workspace

Case Intrabouw Sint-Niklaas

Intrabouw Lifestyle Buildings is een projectontwikkelaar uit het Waasland, gekend voor zijn vooruitstrevende en hedendaagse projecten. Jaarlijks realiseert Intrabouw 50 tot 60 aantrekkelijke nieuwbouwwoningen en appartementen waarbij evenveel aandacht geschonken wordt aan de architectuur, de inplanting in de omgeving èn aan het comfort en inrichting van de woning.

Smart Living

Residentie Minnemeers

Project ‘Minnemeers’ staat met haar ligging en vormgeving voor rust en comfort middenin het bruisende Gent, vlakbij de romantische Minnemeersbrug en Sint-Jacobs. ‘Minnemeers’ biedt 28 luxe 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen tussen 66,5 en 287m2. Alle appartementen kijken uit op de Leie en hebben terrassen en grote ramen aan de zonnezijde. De terrassen zijn deels inpandig, op verschillende daken zijn daktuinen voorzien. Daarnaast zijn er ook parkings, bergingen en fietsstalling voorhanden. Bouwheer Van Kerkhove en Gilson Algemene Bouwwerken gaven Bontinck Architecture and Engineering de opdracht om een eigentijds project te tekenen met een duidelijke meerwaarde voor de bewoners en de unieke omgeving. De projectontwikkelaar ging op zoek naar het summum van comfort en dat bracht hen tot bij IPBuilding.

Smart Care

Residentie Felix Brouwershof

Residentie Felix Brouwershof ligt in het hart van de Antwerpse gemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Projectontwikkelaar Cornerstones realiseerde er een zorgcampus met dienstencentrum en 69 erkende slimme assistentieflats voorzien van alle comfort. Alle flats – in gebruik sinds april 2017 – hebben een volledig ingerichte keuken, een ruime badkamer met inloopdouche, een woonkamer met veel lichtinval en 1 slaapkamer. Op het vlak van veiligheid zijn kosten noch moeite gespaard. IPBuilding tekende in deze residentie samen met Nextel voor de implementatie van de Smart Care – Smart Assisted Living oplossing.

Smart Care

Residentie Molenhoek

Residentie Molenhoek is een gloednieuw woonproject in het bruisende hart van het Limburgse Lanaken, op de hoek van de Arkstraat en het Molenweideplein én… op wandelafstand van het vernieuwde Kerkplein. Projectontwikkelaar Cornerstones realiseerde er vijfenzestig future proof assistentiewoningen.

Smart Workspace

Bedrijfsgebouw Projectatelier

In Kasterlee heeft de totale kantoorinrichter Projectatelier met zijn Office Lab niet alleen een staalkaart van zijn eigen creatieve en andere capaciteiten tot stand gebracht, maar ook een sfeervolle omgeving geschapen die de eigen medewerkers stimuleert en de bezoekende klanten overtuigt.

 

Smart Care

Assistentieflats De Linden

Assistentieflats De Linden zijn gelegen in het hart van de Antwerpse gemeente Kapellen. Initiatiefnemers psychologe Yo Buyens en architect Pieter Goffin realiseerden er 17 flats van 67 tot 111 m2. IPBuilding realiseerde er slimme assistentiewoningen die technologisch meegroeien met de noden en behoeften van de bewoners.