Projecten

IPBuilding realiseerde intussen meer dan 2000 projecten gaande van woningen, villa’s en appartementen over kantoren tot zorgcentra (assistentiewoningen, woonzorgcentra, centra voor mensen met een beperking,…). We laten u graag kennis maken met enkele referenties:

Smart Home

Massimmo Villabouw inspireert

In een klassieke verkaveling, met klassieke voorschriften, op een terrein waar sinds 1970 een klassieke villa – met zwembad en tennisveld – stond, werd plaats gemaakt voor een minimalistisch woonproject. Smart Living mocht niet ontbreken in dit baanbrekend concept.

Smart Home

Een eigentijdse Smart home

Rustgevend, lichtrijk en inspirerend kenmerken deze villa in het Vlaams-Brabantse Aarschot misschien wel het meest. Een thuis voor een echtpaar met drie jonge kinderen die na een drukke werkdag echt tot rust willen komen in alle comfort. De architecten van TAIL architectuur en interieur hielden rekening met de eisen van de bouwheren en hebben ingezet op een bewust gekozen oostnoordoost oriëntatie, speelse vormen en open ruimtes.

Smart Home

Droomvilla in het groen

Strak, hedendaags en tijdloos vatten het ontwerp van Architect Frederik Desmet van Icoon.be architecten het best samen.

Hij realiseerde in het groene Kalmthout voor de bouwheren een moderne droomvilla. Openheid en contact met buiten waren cruciaal. Natuurlijk mocht ook automatisatie en connectiviteit niet ontbreken. Dit vertaalde zich in een balkvormig gelijkvloers met daarop een tweede volume waarin de slaapvertrekken werden ondergebracht.

 

Smart Living

Fenixco Wings

Fenixco is een onafhankelijke projectontwikkelaar uit Gent, die zich richt op nieuwbouwappartementen, greenfields en de herontwikkeling van bestaande sites. Voor elk project gaan ze op zoek naar de meest geschikte personen, bij voorkeur lokale partners, om zo het ideale team samen te stellen. Architecten, stedenbouwkundigen, aannemers, leveranciers en experten worden nauw bij het project betrokken.

Smart Workspace

BINST ARCHITECTS

Voor hun nieuwe locatie koos Luc Binst, CEO, voor IPBuilding als integrator om met hun uniek platform alle smart living technieken te combineren. BINST ARCHITECTS wil als ‘architecten van morgen’ inzetten op vernieuwde werkmethodes, geoptimaliseerde huisvesting en een eigentijdse audiovisuele infrastructuur.

Smart Living

Central Park 98 (Houten Schoen)

With Central Park 98 Intrabouw, project developer from the region Waasland, has again reached their goal to realize attractive energy-efficient  new buildings. Also the selection of the smart living techniques of IPBuilding contribute to these energy-efficient apartments.

Smart Living

Central Park 98 (Houten Schoen)

Met Central Park 98 te Sint-Niklaas heeft Intrabouw, projectontwikkelaar uit het Waasland, hun doel om aantrekkelijke energiezuinige nieuwbouwwoningen te verwezenlijken, weer maar eens bereikt. Ook de keuze voor de smart living technieken van IPBuilding dragen bij tot deze energievriendelijke appartementen.

Smart Living

Park Ekkelgarden

Het smart living project Ekkelgarden is één van de grootste en meest vernieuwende ontwikkelingen binnen Vlaanderen. Het vervult dan ook een voorbeeldfunctie voor de nieuwe manier waarop met stedenbouw wordt omgegaan en zoals dit voorgestaan wordt binnen het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.

Smart Workspace

Intrabouw Sint-Niklaas

Intrabouw Lifestyle Buildings is a property developer from the Waasland region and is known for its progressive and contemporary projects. The Intrabouw team moved to a new base of operations, which was entirely built using Smart Building technology, in collaboration with IPBuilding.

Smart Care

Felix Brouwershof Residence

Project developer Cornerstones built a healthcare campus with a Service Centre and 69 certified, smart, assisted living flats with all mod cons. In this residence IPBuilding implemented a Smart Care – Smart Assisted Living solution.

Smart Workspace

Intrabouw Sint-Niklaas

Intrabouw realiseerde een nieuwe uitvalsbasis aan de Parklaan te Sint-Niklaas. Het project, met zowel appartementen als kantoren, werd volledig gerealiseerd met Smart Building technologie in samenwerking met IPBuilding.

Smart Living

Residentie Minnemeers

Bouwheer Van Kerkhove en Gilson Algemene Bouwwerken gaven Bontinck Architecture and Engineering de opdracht om een eigentijds project te tekenen. Voor het Gentse project ‘Minnemeers’ ging de projectontwikkelaar op zoek naar het summum van comfort en dat bracht hen tot bij IPBuilding.

Smart Workspace

Interior designer Projectatelier

In Kasterlee, the total office designer Projectatelier and its Office Lab created an atmospheric environment that stimulates its own employees and convinces customers coming in for a visit. IPBuilding realised a true Smart Building with a maximum of features and a minimum of push buttons.

Smart Care

Assisted Living at Residence De Linden

Psychologist Yo Buyens and architect Pieter Goffin built 17 assisted living flats in Kapellen, with a surface area ranging from 67 m² to 111 m². IPBuilding created smart assisted living homes whose technology adapts to the residents’ needs and requirements.

Smart Care

Residentie Felix Brouwershof

Met de residentie Felix Brouwershof realiseerde projectontwikkelaar Cornerstones voor een zorgcampus met dienstencentrum en 69 erkende slimme assistentieflats voorzien van alle comfort. IPBuilding tekende in deze residentie samen met Nextel voor de implementatie van de Smart Care – Smart Assisted Living oplossing.

Smart Care

Residentie Molenhoek

Residentie Molenhoek is een gloednieuw woonproject in het bruisende hart van het Limburgse Lanaken, op de hoek van de Arkstraat en het Molenweideplein én… op wandelafstand van het vernieuwde Kerkplein. Projectontwikkelaar Cornerstones realiseerde er vijfenzestig future proof assistentiewoningen.

Smart Workspace

Bedrijfsgebouw Projectatelier

In Kasterlee heeft de totale kantoorinrichter Projectatelier met zijn Office Lab een sfeervolle omgeving geschapen die de eigen medewerkers stimuleert en de bezoekende klanten overtuigt. IPBuilding realiseerde er voor Projectatelier een heuse Smart Building met een maximum aan functionaliteiten en een minimum aan drukknoppen.

Smart Care

Assistentieflats De Linden

Voor de residentie De Linden zorgden de initiatiefnemers psychologe Yo Buyens en architect Pieter Goffin voor 17 flats van 67 tot 111 m2. IPBuilding realiseerde er slimme assistentiewoningen die technologisch meegroeien met de noden en behoeften van de bewoners.