Intrabouw Sint-Niklaas

  • Category Smart Workspace
  • Location Sint-Niklaas
  • Client Intrabouw
  • Date 25 oct 2017

Intrabouw Lifestyle Buildings is een projectontwikkelaar uit het Waasland, gekend voor zijn vooruitstrevende en hedendaagse projecten. Jaarlijks realiseert Intrabouw 50 tot 60 aantrekkelijke nieuwbouwwoningen en appartementen waarbij evenveel aandacht geschonken wordt aan de architectuur, de inplanting in de omgeving èn aan het comfort en inrichting van de woning.  De bouwprojecten volgen het BEN-principe (Bijna Energieneutraal Bouwen) waarbij Intrabouw gebruikt maakt van de beste materialen en technieken.

Sinds kort bevindt de nieuwe uitvalsbasis van het Intrabouwteam zich aan de Parklaan te Sint-Niklaas. Het nieuwbouwproject, met zowel appartementen als kantoren, werd volledig gerealiseerd met Smart Building technologie in samenwerking met IPBuilding.

Intrabouw profileert zich als een vernieuwende projectontwikkelaar die de vinger aan de pols houdt als het gaat om verbetering van het leef- en werkcomfort. De diverse technieken en aparte besturingen die de klassieke domotica-oplossingen boden, bleken te beperkt voor de hedendaagse èn toekomstige noden. Om hierop te kunnen anticiperen besloot Intrabouw in zee te gaan met IPBuilding dat geïntegreerde IP-totaaloplossingen ontwikkelt.

IPBuilding realiseerde één geïntegreerd informatienetwerk, bekabeld en draadloos, waardoor men een op elkaar afgestemde omgeving creëert voor data, beeld, spraak, automatisaties en communicatie.

Alle slimme technieken en toestellen worden verzameld op één gebruiksvriendelijk platform en worden aangestuurd vanop 1 aanraakscherm. In het geval van Intrabouw is dat een grote, elegante touchscreen, centraal geplaatst in de kantooromgeving.

Do you like what you see?