Massimmo Villabouw inspireert

  • Category Smart Home
  • Location Oosterzele
  • Client Massimmo Villabouw
  • Date 01 oct 2021

In een klassieke verkaveling, met klassieke voorschriften, op een terrein waar sinds 1970 een klassieke villa – met zwembad en tennisveld – stond, werd plaats gemaakt voor een minimalistisch woonproject. Er werden twee unieke gebouwen gerealiseerd: enerzijds een ruime eengezinswoning met kantoor, anderzijds een moderne kangoeroewoning met twee gelijkvloerse lofts en een penthouse op 1e en 2e verdieping. Collectief wonen zonder in te boeten aan privacy is het streven. Ook Smart Living mocht niet ontbreken in dit baanbrekend concept.

Het architectenduo Govaert & Vanhoutte, gekend om hun tijdloze en visionaire ontwerpen, tekenden voor de architectuur. De familie Blancquaert van Massimmo Villabouw was verantwoordelijk voor het overige: de interieurvormgeving, keuzes qua materialen, technieken & afwerking en de realisatie van het gebouw. Met deze inspiratiewoning zijn ze niet aan hun proefstuk toe. Dit is reeds de vierde kijkwoning die de familie realiseerde.

Inspiratiewoning
Massimmo Villabouw wil inspireren en dat doen ze op alle vlakken. Heel wat aandacht ging naar het ontwerp, de keuze van materialen en vanzelfsprekend het energiebeheer. Massimmo Villabouw kiest steevast voor IP Building om de verschillende woonentiteiten uit te rusten tot een volwaardige, toekomstgerichte Smart Home.

Lynn Blancquaert (bouwconsulent bij Massimmo Villabouw): “Wil men toekomstgericht en duurzaam bouwen, dan kan men bijna niet meer om een ’Smart Home systeem’ heen. Efficiënt energiebeheer, het creëren van „sferen”, het afspelen van audio, de bediening van gordijnen & screens, … behoren steeds vaker tot het wensenpakket van onze klant.”

IP Building zorgde voor een Full Smart Home waarbij alle functionaliteiten – verlichting, verwarming, screens, videofonie, sensoren en automatisaties – worden samengebracht op één gebruiksvriendelijk platform. In iedere woonzone kunnen deze functionaliteiten bediend worden via een vaste 10 inch touchscreen (bevestigd aan de muur) of via de smartphone of tablet van de eigenaar. Dit zowel lokaal als vanop afstand. Tot slot stond IP Building ook in voor de multiroom audio, goed voor 16 zones met integratie van Spotify en Apple Airplay.
Massimmo Villabouw speelt hiermee meer dan in op de trends die zich aftekenen in de woning- en projectbouw en realiseert met dit inspiratieproject de woonomgeving van morgen.

Meer info:
IPBuilding – Smart Homes: www.ipbuilding.be
Massimmo Villabouw: www.massimmo-villabouw.be

Do you like what you see?