Immobel gaat in zee met IPBuilding voor project O’Sea

Projectontwikkelaar Immobel realiseert in de koningin der badsteden het project O’Sea op een schitterende ligging op 30m van zeedijk en strand, vlak bij leuke winkels en horeca van Mariakerke, en het bruisende centrum van Oostende. O’Sea bestaat uit drie woonentiteiten waaronder gezinswoningen, appartementen en assistentiewoningen. Het gaat in totaal over 167 woningen met als blikvanger een woontoren met 56 appartementen.

Voor de uitbating van de 50 assistentiewoningen kiest Immobel voor Solidariteit voor het Gezin die even verderop ook al een woonzorgcentrum uitbaat. Solidariteit voor het Gezin zal er met een woonassistent garant staan voor een optimale omkadering, met zorg en diensten op maat van de noden en behoeften van de bewoners.

“Solidariteit voor het Gezin zal net zoals in verschillende andere sites gebruik kunnen maken van één geïntegreerde oplossing met videofonie, noodoproep en toegangscontrole. Op deze manier combineren we naadloos gebruiksgemak en veiligheid voor de woonassistent én de toekomstige bewoners.”

De woonassistent en de bewoners zullen er gebruik kunnen maken van de zorgtechnologie van IPBuilding. Immobel koos er immers voor om de assistentiewoningen uit te rusten met het niet-stigmatiserende ICE Call noodoproepsysteem van IPBuilding. Het systeem kan een oproep uitzenden vanuit eender welke ruimte in het gebouw en een spreek-luisterverbinding opzetten met een operator van een zorgcentrale. In dit geval zorgt IPBuilding voor een koppeling met de Z-Plus zorgcentrale. Bewoners kunnen via het 10 inch aanraakscherm naast het oproepsysteem ook de videofonie beheren. Naast het oproepsysteem zorgt IPBuilding en integrator Nextel ook voor een geïntegreerd toegangscontrolesysteem.

Meer info over dit project via: https://www.o-sea.be/nl/

Bouwt ook u assistentiewoningen of levensloopbestendige appartementen? Contacteer ons vrijblijvend via sales@ipbuilding.com of 09/279 89 69.

Share on:

Sign up for our newsletter

If you would like to receive our newsletter, just click here and let us have your email address.