ICE Call noodoproepsysteem

“Onmiddellijk in contact met de zorgverlener in geval van nood”

In een assistentiewoning of zorgsite is een intelligent noodoproepsysteem van levensbelang. Het ICE Call noodoproepsysteem van IPBuilding is het meest complete noodoproepsysteem op de markt.

Bij het indrukken van de knop (geïntegreerd op de touchscreen of draadloos via pols- of halszender of draadloze rode knop) wordt een digitale spreek- en luisterverbinding gelegd met de erkende zorgverlener. Deze zorgverlener of alarmcentrale weet ook meteen van waar de oproep geplaatst werd in het gebouw.

Daarnaast zal de slimme assistentiewoning ook:

  • Alle verlichting aanschakelen
  • Het kookfornuis uitschakelen
  • De televisie uitschakelen (zodat een optile spreek- luisterverbinding tot stand kan worden gebracht)
  • Eventueel de automatische screens omhoog laten
  • De vloerverwarming verhogen

Niet stigmatiserend
De gebruikers hebben wel behoefte aan de alarmfunctie, maar niet aan een stigmatiserend product in huis. Daarom integreerde IPBuilding de rode knop op het aanraakscherm zodat een klassiek wit/rood oproepsysteem aan de muur overbodig wordt.

Overal toegankelijk
In gebouwen kunnen ook buiten de woningen (algemene delen, gangen, sanitaire ruimtes, kelder, enz.) oproep telefoons geplaatst worden waardoor een draadloze oproep van een bewoner van eender waar in het gebouw terecht komt bij de zorgverlener.

Spraak én Beeld = beeldbellen
Indien de assistentiewoning voorzien is van de optie videomonitoring (7.2) met geïntegreerde IP-camera’s kunnen bij het plaatsen van een oproep onmiddellijk live beelden worden meegestuurd naar de zorgverlener.

Levensloopbestendig wonen

Het ICE Call Noodoproepsysteem kan steeds worden toegevoegd aan een bestaande Smart Living woning of appartement. Op die manier beschikken bewoners over een levensloopbestendige woning.

 

Share on:

Sign up for our newsletter

If you would like to receive our newsletter, just click here and let us have your email address.