Felix Brouwershof, slimme assistentieflats in de kijker

Solutions – Age group 4

Slimme technologie wordt steeds belangrijker in de zorgsector. Dit geldt zeker voor de residentiële ouderenzorg en meer specifiek voor de assistentiewoningen waar deze kwetsbare groep woont zonder permanent toezicht. ZorgAndersTV bracht een bezoek aan residentie Felix Brouwershof waar IP Building en Nextel samen ‘slimme assistentiewoningen’ realiseerden.

Residentie Felix Brouwershof is een prestigieus woonproject uitgebaat door Zorgbedrijf Antwerpen gelegen in het hartje van het Antwerpse Onze-Lieve-Vrouw-Waver, een deelgemeente van Sint-Katelijne-Waver. De residentie, een realisatie van Cornerstones omvat 69 assistentiewoningen waarvan 67 met terras en/of tuin verspreid over 2 gebouwen die een gezellig binnenplein omsluiten.

In de residentie beschikken de bewoners over een tablet met aanraakscherm vanwaar ze alle functies in de flat (verlichting, verwarming, screens,…) op een uiterst makkelijke manier kunnen bedienen. Ook een intelligent oproepsysteem maakt deel uit van het totaalpakket. ZorgAndersTv sprak er met Kris Pensaert (CEO IP Building), Joël Schols (Business Director Healthcare & Hospitality Nextel), Annemieke Van Glabeke (Sales and Operations Cornerstones) en Joeri De Ren (Directeur Klantendienst, Verkoop & Groei van het Zorgbedrijf Antwerpen).

Share on:

Sign up for our newsletter

If you would like to receive our newsletter, just click here and let us have your email address.