Massimmo Villabouw inspireert

In een klassieke verkaveling, met klassieke voorschriften, op een terrein waar sinds 1970 een klassieke villa – met zwembad en tennisveld – stond, werd plaats gemaakt voor een minimalistisch woonproject. Er werden twee unieke gebouwen gerealiseerd: enerzijds een ruime eengezinswoning met kantoor, anderzijds een moderne kangoeroewoning met twee gelijkvloerse lofts en een penthouse op 1e en 2e verdieping. Collectief wonen zonder in te boeten aan privacy is het streven. Ook Smart Living mocht niet ontbreken in dit baanbrekend concept.

Het architectenduo Govaert & Vanhoutte, gekend om hun tijdloze en visionaire ontwerpen, tekenden voor de architectuur. De familie Blancquaert van Massimmo Villabouw was verantwoordelijk voor het overige: de interieurvormgeving, keuzes qua materialen, technieken & afwerking en de realisatie van het gebouw. Met deze inspiratiewoning zijn ze niet aan hun proefstuk toe. Dit is reeds de vierde kijkwoning die de familie realiseerde.

Inspiratiewoning
Massimmo Villabouw wil inspireren en dat doen ze op alle vlakken. Heel wat aandacht ging naar het ontwerp, de keuze van materialen en vanzelfsprekend het energiebeheer. Massimmo Villabouw kiest steevast voor IP Building om de verschillende woonentiteiten uit te rusten tot een volwaardige, toekomstgerichte Smart Home.

Lynn Blancquaert (bouwconsulent bij Massimmo Villabouw): “Wil men toekomstgericht en duurzaam bouwen, dan kan men bijna niet meer om een ’Smart Home systeem’ heen. Efficiënt energiebeheer, het creëren van „sferen”, het afspelen van audio, de bediening van gordijnen & screens, … behoren steeds vaker tot het wensenpakket van onze klant.”

IP Building zorgde voor een Full Smart Home waarbij alle functionaliteiten – verlichting, verwarming, screens, videofonie, sensoren en automatisaties – worden samengebracht op één gebruiksvriendelijk platform. In iedere woonzone kunnen deze functionaliteiten bediend worden via een vaste 10 inch touchscreen (bevestigd aan de muur) of via de smartphone of tablet van de eigenaar. Dit zowel lokaal als vanop afstand. Tot slot stond IP Building ook in voor de multiroom audio, goed voor 16 zones met integratie van Spotify en Apple Airplay.
Massimmo Villabouw speelt hiermee meer dan in op de trends die zich aftekenen in de woning- en projectbouw en realiseert met dit inspiratieproject de woonomgeving van morgen.

Meer info:
IPBuilding – Smart Homes: www.ipbuilding.be
Massimmo Villabouw: www.massimmo-villabouw.beEen eigentijdse Smart home

Een moderne woning die niet alleen bij de tijds oogt, maar ook op het vlak van technieken het label future-proof waardig kan dragen en dit zowel op het vlak van comfort, veiligheid alsook energie én duurzaamheid.

Future-proof wonen in een smart home

Elementen waar IPBuilding het verschil maakt.  Ook in deze woning werd er gekozen voor moderne bekabeling, waardoor de eigenaars de zekerheid hebben om ook de functionaliteiten en devices van morgen naadloos te kunnen toevoegen aan hun woning. De aanwezige UTP-bekabeling brengt vandaag reeds een heel aantal zaken samen op het IPBuilding-platform. Zo kunnen (dimbare) verlichting, gestuurde screens, een Alles AAN en UIT functie, verwarming en multiroom audio naadloos op elkaar afgestemd worden.

In de ruime leefruimte werd er ook gewerkt met RGB LED-verlichting (oa boven de haard), ook deze werd door IPBuilding mee geïntegreerd en kan gestuurd worden samen met alle andere functies vanop de 10 inch touchscreen die centraal in de woonkamer werd voorzien, maar eveneens vanop de smartphone of tablet van de bewoners.

De drukbezette eigenaars kunnen hun woning beheren zowel op afstand als ter plaatse. Het gebruiksvriendelijk karakter van de IPBuilding software zorgt ervoor dat ze aanpassingen zelf kunnen uitvoeren en dit zonder tussenkomst van derden. IPBuilding levert met deze hedendaagse smart home opnieuw een visitekaartje af en rond hiermee de kaap van de 2000 opgeleverde projecten.

Meer weten over een smart home van IPBuilding? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking via sales@ipbuilding.com of  op (+32) 9 279 89 69.

C: The art of living – p 130 en volgende (14e jaargang – maart 2019)Droomvilla in het groen

De voorkant van de villa is eerder gesloten, maar de achterzijde omvat een opeenvolging aan plafondhoge ramen en schuifdeuren.

Fysieke én digitale connectie

De eigenaars wensten een maximale ruimtebeleving en hadden eveneens een duidelijk verlanglijstje inzake huisautomatisering. IPBuilding tekende present voor de automatisering van quasi alle elementen in deze woning.

De bewoners bedienen alle functies in en om de woning zowel vanop hun smartphone/tablet als vanop de touchscreen die centraal in de leefruimte werd geplaatst. Klassieke drukknoppen werden vervangen door intelligente drukknoppen die meerdere functies en scenario’s kunnen bedienen. Deze scenario’s zoals Alles-uit, Welkom, Tv-kijken, Ontbijten,… kunnen door de eigenaars zelf worden aangemaakt én aangepast.

Ook verwarming en koeling, gordijnen/screens en de multimedia worden gestuurd door het IPBuilding-platform. Tot slot zorgt IPBuilding ook voor een verhoogde veiligheid door ook de videofonie en camerabewaking mee te integreren. Net zoals de andere functies zijn ook deze lokaal en vanop afstand te consulteren en aan te passen.

Meer weten over een smart home van IPBuilding? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking via sales@ipbuilding.com of  op (+32) 9 279 89 69.

C: The art of living – p 114 en volgende (14e jaargang – maart 2019)Fenixco Wings

Fenixco is een onafhankelijke projectontwikkelaar uit Gent, die zich richt op nieuwbouwappartementen, greenfields en de herontwikkeling van bestaande sites. Voor elk project gaan ze op zoek naar de meest geschikte personen, bij voorkeur lokale partners, om zo het ideale team samen te stellen. Architecten, stedenbouwkundigen, aannemers, leveranciers en experten worden nauw bij het project betrokken.

Het vertrouwen in IPBuilding is groot: Fenixco wil toekomstige projecten uitrusten met de IPBuilding smart living technieken. Dit zal de meerwaarde van de wooneenheden in verschillende projecten flink vergroten.

Henry Bostoen, gedelegeerd bestuurder bij Fenixco: “Door elk project aan te pakken met de grootste zorg en aandacht voor kwaliteit, kunnen we er keer op keer trots op terugkijken. Niet alleen omdat we daar zelf gelukkiger van worden, maar vooral omdat we mensen zo een thuis kunnen geven waar ze graag wonen. Ook esthetiek en akoestiek staan bij de bouw van onze projecten hoog op de prioriteitenlijst. Fenixco kiest dan ook enkel voor partners die daar net hetzelfde over denken, met als resultaat kwalitatieve materialen en een hoog wooncomfort.”

Voor ieder project heeft Fenixco een welomlijnde visie, die vertrekt vanuit de eigen marktkennis en die rekening houdt met actuele trends en een maatschappij die voortdurend verandert.

Jo Coenen, Solutions Sales Manager bij IPBuilding, voegt toe: “De combinatie van de vooruitstrevende aanpak van Fenixco en de innovatieve smart living technieken van IPBuilding leidt tot appartementen die beantwoorden aan de behoeften van vandaag én morgen. IPBuilding draagt daartoe bij door de smart living trends om te zetten in realiteit en laat je dus toe om ‘real smart living’ zelf te ervaren. Het beheer van je leefwereld via een gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en universeel systeem geeft je meer comfort en vergroot je veiligheid.”

 BINST ARCHITECTS

Voor hun nieuwe locatie koos Luc Binst, CEO, voor IPBuilding als integrator om met hun uniek platform alle smart living technieken te combineren.

BINST ARCHITECTS, staat voor 45 jaar ervaring en expertise, bijgestaan door een actuele en dynamische aanpak die zich als 50-koppig team focust op de sterke evoluties van het bouwmedium en hedendaagse samenwerkingsmodellen. Als ‘architecten van morgen’ willen zij inzetten op vernieuwde werkmethodes, geoptimaliseerde huisvesting en een versterkte audiovisuele infrastructuur die meer dan eigentijds is, op hun nieuw artistiek adres@Luikstraat 7 te Antwerpen. Een adres dat zich breder vertakt dan architectuur en wordt verrijkt met B brand, een designstudio, B 7, een venue voor cross-over events, en B scene, een art platform waar internationale kunst en architectuur met elkaar vervlechten (hoek Luikstraat – Cockerillkaai).

Luc Binst licht toe:
“Ons nieuwe kantooradres functioneert als een innovatief totaalverhaal, als een motor van audiovisuele branding, als een machine van ‘à la carte smart building’, als basis van een top gebouwbeheersysteem. IPBuilding is erin geslaagd om alle technische installaties overkoepelend te verenigen vanuit hun eigen programmeermodus en exquise service.”

Hij voegt toe: “Het werken en wonen van morgen organiseert zich volwaardig vanuit de factor beleving waarin het IPBuilding smart living en working systeem als centrale hart de digitale revoluties, gadgets en Internet of Things verenigt in samenhang met architecturale ambities! Waar werknetwerk, woonnetwerk elkaar ontmoeten, heeft IPBuilding een zeer flexibele aanpak waar alles mogelijk is.

Met IPBuilding ontvingen wij een technische moderator die in de enorme complexiteit van onze actuele faciliteiten op een geduldige wijze steeds het bos door de bomen zag. Waar architectuur, technologie, branding en ambities elkaar ontmoeten is smart building in de taal van IPBuilding een sterk platform naar alle mogelijke verbindingen.”

Jo Coenen (IPBuilding): “Anders dan andere systemen spreekt het hart van een door IPBuilding uitgeruste Smart Building geen eigen protocol, maar maakt het gebruik van IP (Internet Protocol) de wereldwijde standaard voor de uitwisseling van data, spraak en beeld. Dit heeft het mogelijk gemaakt dat we het gebouwbeheersysteem hebben kunnen koppelen met een complexe HVAC-installatie, met een uitgebreide audio-video-installatie, met telefonie van een andere partij, met videofonie van een voorkeursleverancier van BINST ARCHITECTS en met een nieuw type toegangscontrole (die enkel met badges functioneert).”

IPBuilding heeft er ook voor gezorgd dat het volledig aanpasbaar is op vlak van iconen, zodat het design en de visie van BINST ARCHITECTS kan gevisualiseerd worden in hun gebouwbeheerssysteem. Ook opmerkelijk is in dit geval dat er voor 1.200m² kantoorruimte, enkel 7 drukknoppen werden geplaatst.

Via het aanraakscherm of via de app op smart phone of tablet zie je de integratie van alle technieken, waaronder stopcontacten, camerabewaking, audio-video, toegangscontrole, zonwering, verwarming, etc. De openheid van IPBuilding zorgt er ook voor dat het touchscreen kan aangepast worden aan de gebruiker van de B 7 event space, dus bv. aanpasbaar met eigen logo, branding kleuren etc.

Ook de beheerder kan alle technieken monitoren én indien nodig bijsturen.

Vragen? Interesse om ook uw bouwproject uit te rusten tot een future-proof, volwaardig smart building concept? Contacteer ons via: +32 (09) 279 89 69 of sales@ipbuilding.comCentral Park 98 (Houten Schoen)

With Central Park 98 Intrabouw, project developer from the region Waasland, has again reached their goal to realize attractive energy-efficient  new buildings. These park residencies, nicknamed Houten Schoen, with 31 luxurious apartments, was completely integrated in the environment of green pastures, a magnificent lake, and a nature reserve.

Stefaan Maes (Intrabouw) observes: « Also with this project and its modern design architecture, we go beyond the current insulation and energy laws. These are BEN (almost energy neutral) apartments with an E-level of 28. »

Also the selection of the smart living techniques of IPBuilding contribute to these energy-efficient apartments.Central Park 98 (Houten Schoen)

Met Central Park 98 heeft Intrabouw, projectontwikkelaar uit het Waasland, hun doel om aantrekkelijke energiezuinige nieuwbouwwoningen te verwezenlijken, weer maar eens bereikt. Deze parkresidentie, bijgenaamd Houten Schoen, met 31 luxueuze appartementen, werd volledig geïntegreerd in de omgeving van groene velden, een prachtige vijver, en een natuurgebied.

Stefaan Maes (Intrabouw) merkt op: “Ook met dit project en zijn moderne strakke architectuur, gaan we verder dan wat de huidige isolatie en energie wetgeving voorschrijft. Dit zijn BEN appartementen met een E-peil van 28.”

Ook de keuze voor de smart living technieken van IPBuilding dragen bij tot deze energievriendelijke appartementen.Park Ekkelgarden

 

Het smart living project Ekkelgarden is één van de grootste en meest vernieuwende ontwikkelingen binnen Vlaanderen. Het vervult dan ook een voorbeeldfunctie voor de nieuwe manier waarop met stedenbouw wordt omgegaan en zoals dit voorgestaan wordt binnen het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.

Woonwijk van de toekomst

Leven in een parkdecor, in een comfortabele woning, veilig, met leuke buren en alles wat je nodig hebt om de hoek…

Dat heeft Kolmont opnieuw gerealiseerd met Park Ekkelgarden in een gezellige, groene wijk – en dit op minder dan 3 km van de Grote Markt van Hasselt. Heel wat jonge gezinnen, senioren en alleenstaanden nestelden zich de afgelopen jaren al in deze duurzame woningen.

Park Ekkelgarden biedt de ruimte om te leven, te werken en te ontspannen dankzij een vooruitstrevend concept, gericht op de bewuste woonconsument. Samen met de home automation van IPBuilding is dit een mooi smart living project.

Interesse om ook uw residentieel project uit te rusten tot een future proof, volwaardig smart living concept? Contacteer ons via: +32 (09) 279 89 69 of sales@ipbuilding.com.Intrabouw Sint-Niklaas

Intrabouw Lifestyle Buildings is a property developer from the Waasland region and is known for its progressive and contemporary projects. Every year, Intrabouw completes 50 to 60 attractive new homes and apartments, focusing on architecture, lay-out in the environment, as well as the comfort and interior decoration of the home.  The construction projects follow the Nearly Zero Energy principle which involves Intrabouw using the best materials and technologies.

The Intrabouw team recently moved to a new base of operations, along the Parklaan in Sint-Niklaas. The construction project, consisting of new apartments and offices, was entirely built using Smart building technology, in collaboration with IPBuilding.Felix Brouwershof Residence

The Felix Brouwershof Residence is situated in the heart of the Antwerp borough of Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Project developer Cornerstones built a healthcare campus there with a Service Centre and 69 certified, smart, assisted living flats with all mod cons. All flats – which have been in use since April 2017 – have a fully equipped kitchen, a spacious bathroom with walk-in shower, a living room with natural light and 1 bedroom. In terms of safety, no expenses were spared. In this residence, IPBuilding, together with Nextel, implemented a Smart Care – Smart Assisted Living solution.