Droomvilla in het groen

De voorkant van de villa is eerder gesloten, maar de achterzijde omvat een opeenvolging aan plafondhoge ramen en schuifdeuren.

Fysieke én digitale connectie

De eigenaars wensten een maximale ruimtebeleving en hadden eveneens een duidelijk verlanglijstje inzake huisautomatisering. IPBuilding tekende present voor de automatisering van quasi alle elementen in deze woning.

De bewoners bedienen alle functies in en om de woning zowel vanop hun smartphone/tablet als vanop de touchscreen die centraal in de leefruimte werd geplaatst. Klassieke drukknoppen werden vervangen door intelligente drukknoppen die meerdere functies en scenario’s kunnen bedienen. Deze scenario’s zoals Alles-uit, Welkom, Tv-kijken, Ontbijten,… kunnen door de eigenaars zelf worden aangemaakt én aangepast.

Ook verwarming en koeling, gordijnen/screens en de multimedia worden gestuurd door het IPBuilding-platform. Tot slot zorgt IPBuilding ook voor een verhoogde veiligheid door ook de videofonie en camerabewaking mee te integreren. Net zoals de andere functies zijn ook deze lokaal en vanop afstand te consulteren en aan te passen.

Meer weten over een smart home van IPBuilding? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking via sales@ipbuilding.com of  op (+32) 9 279 89 69.

C: The art of living – p 114 en volgende (14e jaargang – maart 2019)Fenixco Wings

Fenixco is een onafhankelijke projectontwikkelaar uit Gent, die zich richt op nieuwbouwappartementen, greenfields en de herontwikkeling van bestaande sites. Voor elk project gaan ze op zoek naar de meest geschikte personen, bij voorkeur lokale partners, om zo het ideale team samen te stellen. Architecten, stedenbouwkundigen, aannemers, leveranciers en experten worden nauw bij het project betrokken.

Het vertrouwen in IPBuilding is groot: Fenixco wil toekomstige projecten uitrusten met de IPBuilding smart living technieken. Dit zal de meerwaarde van de wooneenheden in verschillende projecten flink vergroten.

Henry Bostoen, gedelegeerd bestuurder bij Fenixco: “Door elk project aan te pakken met de grootste zorg en aandacht voor kwaliteit, kunnen we er keer op keer trots op terugkijken. Niet alleen omdat we daar zelf gelukkiger van worden, maar vooral omdat we mensen zo een thuis kunnen geven waar ze graag wonen. Ook esthetiek en akoestiek staan bij de bouw van onze projecten hoog op de prioriteitenlijst. Fenixco kiest dan ook enkel voor partners die daar net hetzelfde over denken, met als resultaat kwalitatieve materialen en een hoog wooncomfort.”

Voor ieder project heeft Fenixco een welomlijnde visie, die vertrekt vanuit de eigen marktkennis en die rekening houdt met actuele trends en een maatschappij die voortdurend verandert.

Jo Coenen, Solutions Sales Manager bij IPBuilding, voegt toe: “De combinatie van de vooruitstrevende aanpak van Fenixco en de innovatieve smart living technieken van IPBuilding leidt tot appartementen die beantwoorden aan de behoeften van vandaag én morgen. IPBuilding draagt daartoe bij door de smart living trends om te zetten in realiteit en laat je dus toe om ‘real smart living’ zelf te ervaren. Het beheer van je leefwereld via een gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en universeel systeem geeft je meer comfort en vergroot je veiligheid.”

 Central Park 98 (Houten Schoen)

With Central Park 98 Intrabouw, project developer from the region Waasland, has again reached their goal to realize attractive energy-efficient  new buildings. These park residencies, nicknamed Houten Schoen, with 31 luxurious apartments, was completely integrated in the environment of green pastures, a magnificent lake, and a nature reserve.

Stefaan Maes (Intrabouw) observes: « Also with this project and its modern design architecture, we go beyond the current insulation and energy laws. These are BEN (almost energy neutral) apartments with an E-level of 28. »

Also the selection of the smart living techniques of IPBuilding contribute to these energy-efficient apartments.Central Park 98 (Houten Schoen)

Met Central Park 98 heeft Intrabouw, projectontwikkelaar uit het Waasland, hun doel om aantrekkelijke energiezuinige nieuwbouwwoningen te verwezenlijken, weer maar eens bereikt. Deze parkresidentie, bijgenaamd Houten Schoen, met 31 luxueuze appartementen, werd volledig geïntegreerd in de omgeving van groene velden, een prachtige vijver, en een natuurgebied.

Stefaan Maes (Intrabouw) merkt op: “Ook met dit project en zijn moderne strakke architectuur, gaan we verder dan wat de huidige isolatie en energie wetgeving voorschrijft. Dit zijn BEN appartementen met een E-peil van 28.”

Ook de keuze voor de smart living technieken van IPBuilding dragen bij tot deze energievriendelijke appartementen.Park Ekkelgarden

 

Het smart living project Ekkelgarden is één van de grootste en meest vernieuwende ontwikkelingen binnen Vlaanderen. Het vervult dan ook een voorbeeldfunctie voor de nieuwe manier waarop met stedenbouw wordt omgegaan en zoals dit voorgestaan wordt binnen het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.

Woonwijk van de toekomst

Leven in een parkdecor, in een comfortabele woning, veilig, met leuke buren en alles wat je nodig hebt om de hoek…

Dat heeft Kolmont opnieuw gerealiseerd met Park Ekkelgarden in een gezellige, groene wijk – en dit op minder dan 3 km van de Grote Markt van Hasselt. Heel wat jonge gezinnen, senioren en alleenstaanden nestelden zich de afgelopen jaren al in deze duurzame woningen.

Park Ekkelgarden biedt de ruimte om te leven, te werken en te ontspannen dankzij een vooruitstrevend concept, gericht op de bewuste woonconsument. Samen met de home automation van IPBuilding is dit een mooi smart living project.

Interesse om ook uw residentieel project uit te rusten tot een future proof, volwaardig smart living concept? Contacteer ons via: +32 (09) 279 89 69 of sales@ipbuilding.com.Residentie Minnemeers

Project ‘Minnemeers’ staat met haar ligging en vormgeving voor rust en comfort middenin het bruisende Gent, vlakbij de romantische Minnemeersbrug en Sint-Jacobs. ‘Minnemeers’ biedt 28 luxe 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen tussen 66,5 en 287m2. Alle appartementen kijken uit op de Leie en hebben terrassen en grote ramen aan de zonnezijde. De terrassen zijn deels inpandig, op verschillende daken zijn daktuinen voorzien. Daarnaast zijn er ook parkings, bergingen en fietsstalling voorhanden. Bouwheer Van Kerkhove en Gilson Algemene Bouwwerken gaven Bontinck Architecture and Engineering de opdracht om een eigentijds project te tekenen met een duidelijke meerwaarde voor de bewoners en de unieke omgeving. De projectontwikkelaar ging op zoek naar het summum van comfort en dat bracht hen tot bij IPBuilding.

Minnemeers werd een volwaardige smart building, voorzien van 28 smart living appartementen. Alle appartementen beschikken over een moderne universele bekabeling, een weerstation, multifunctionele drukknoppen, Alles UIT/AAN, intelligente verlichting, geïntegreerde toegangscontrole (ook aan de garagepoort, slagboom, algemene inkom) en videofonie. De bediening en het wijziging van de settings kan lokaal en vanop afstand.

Bewoners/kopers konden naast het uitgebreide basispakket een smart living omgeving op maat creëren. Zo vond ook cameramonitoring, actieve zonwering, zoneverwarming, energiebeheer, audio en multimediabeheer hun weg naar verschillende eigenaars.
Een smart building realiseren?

De projectontwikkelaars van Minnemeers kozen volop voor de realisatie van een Smart Building en namen daarmee een duidelijke voorsprong. Deze keuze voor een future proof woonomgeving werd door kopers fel gesmaakt.

Jo Coenen (IPBuilding): ‘Kopers van dergelijke appartementen zijn nu eenmaal op zoek naar comfort, gebruiksgemak en veiligheid. Allemaal zaken die door een projectontwikkelaar via IPBuilding kunnen aangeboden worden.’

De IP-based smart living technologie van IPBuilding zorgt ervoor dat bewoners perfect zelf alle configuraties kunnen beheren én aanpassen. Ook kunnen ze nadien nog heel wat zaken toevoegen zoals camera’s, sensoren, multimedia apparaten of devices die toelaten om een appartement ook een levensloopbestendig karakter mee te geven.

Interesse om ook uw residentieel bouwproject uit te rusten tot een volwaardige smart building? Contacteer ons via: info@ipbuilding.com of +32 (9) 279 89 69.

Overzicht van de geïmplementeerde toepassingen:
• Moderne universele bekabeling
• Multifunctionele drukknoppen
• Regimes en sferen
• Intuïtief aanraakscherm 10,4″
• Settings, config op afstand
• Bediening via smartphone, tablet enz. lokaal en vanop afstand
• Slimme sensoren
• Geschakelde stopcontacten
• Intelligente verlichting
• Deurcommunicatie videofonie
• Toegangscontrole algemene inkom
• Toegangscontrole slagboom + garagepoort
• Actieve zonwering
• Weerstation
• Zonwering via drukknoppen
• Zoneverwarming
• Energiebeheer
Cameramonitoring
• Aanwezigheidssimulatie
• Alles UIT functionaliteit
• Alles AAN paniektoets
• Audio
• Multimedia