Massimmo Villabouw inspireert

In een klassieke verkaveling, met klassieke voorschriften, op een terrein waar sinds 1970 een klassieke villa – met zwembad en tennisveld – stond, werd plaats gemaakt voor een minimalistisch woonproject. Er werden twee unieke gebouwen gerealiseerd: enerzijds een ruime eengezinswoning met kantoor, anderzijds een moderne kangoeroewoning met twee gelijkvloerse lofts en een penthouse op 1e en 2e verdieping. Collectief wonen zonder in te boeten aan privacy is het streven. Ook Smart Living mocht niet ontbreken in dit baanbrekend concept.

Het architectenduo Govaert & Vanhoutte, gekend om hun tijdloze en visionaire ontwerpen, tekenden voor de architectuur. De familie Blancquaert van Massimmo Villabouw was verantwoordelijk voor het overige: de interieurvormgeving, keuzes qua materialen, technieken & afwerking en de realisatie van het gebouw. Met deze inspiratiewoning zijn ze niet aan hun proefstuk toe. Dit is reeds de vierde kijkwoning die de familie realiseerde.

Inspiratiewoning
Massimmo Villabouw wil inspireren en dat doen ze op alle vlakken. Heel wat aandacht ging naar het ontwerp, de keuze van materialen en vanzelfsprekend het energiebeheer. Massimmo Villabouw kiest steevast voor IP Building om de verschillende woonentiteiten uit te rusten tot een volwaardige, toekomstgerichte Smart Home.

Lynn Blancquaert (bouwconsulent bij Massimmo Villabouw): “Wil men toekomstgericht en duurzaam bouwen, dan kan men bijna niet meer om een ’Smart Home systeem’ heen. Efficiënt energiebeheer, het creëren van „sferen”, het afspelen van audio, de bediening van gordijnen & screens, … behoren steeds vaker tot het wensenpakket van onze klant.”

IP Building zorgde voor een Full Smart Home waarbij alle functionaliteiten – verlichting, verwarming, screens, videofonie, sensoren en automatisaties – worden samengebracht op één gebruiksvriendelijk platform. In iedere woonzone kunnen deze functionaliteiten bediend worden via een vaste 10 inch touchscreen (bevestigd aan de muur) of via de smartphone of tablet van de eigenaar. Dit zowel lokaal als vanop afstand. Tot slot stond IP Building ook in voor de multiroom audio, goed voor 16 zones met integratie van Spotify en Apple Airplay.
Massimmo Villabouw speelt hiermee meer dan in op de trends die zich aftekenen in de woning- en projectbouw en realiseert met dit inspiratieproject de woonomgeving van morgen.

Meer info:
IPBuilding – Smart Homes: www.ipbuilding.be
Massimmo Villabouw: www.massimmo-villabouw.beEen eigentijdse Smart home

Een moderne woning die niet alleen bij de tijds oogt, maar ook op het vlak van technieken het label future-proof waardig kan dragen en dit zowel op het vlak van comfort, veiligheid alsook energie én duurzaamheid.

Future-proof wonen in een smart home

Elementen waar IPBuilding het verschil maakt.  Ook in deze woning werd er gekozen voor moderne bekabeling, waardoor de eigenaars de zekerheid hebben om ook de functionaliteiten en devices van morgen naadloos te kunnen toevoegen aan hun woning. De aanwezige UTP-bekabeling brengt vandaag reeds een heel aantal zaken samen op het IPBuilding-platform. Zo kunnen (dimbare) verlichting, gestuurde screens, een Alles AAN en UIT functie, verwarming en multiroom audio naadloos op elkaar afgestemd worden.

In de ruime leefruimte werd er ook gewerkt met RGB LED-verlichting (oa boven de haard), ook deze werd door IPBuilding mee geïntegreerd en kan gestuurd worden samen met alle andere functies vanop de 10 inch touchscreen die centraal in de woonkamer werd voorzien, maar eveneens vanop de smartphone of tablet van de bewoners.

De drukbezette eigenaars kunnen hun woning beheren zowel op afstand als ter plaatse. Het gebruiksvriendelijk karakter van de IPBuilding software zorgt ervoor dat ze aanpassingen zelf kunnen uitvoeren en dit zonder tussenkomst van derden. IPBuilding levert met deze hedendaagse smart home opnieuw een visitekaartje af en rond hiermee de kaap van de 2000 opgeleverde projecten.

Meer weten over een smart home van IPBuilding? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking via sales@ipbuilding.com of  op (+32) 9 279 89 69.

C: The art of living – p 130 en volgende (14e jaargang – maart 2019)Droomvilla in het groen

De voorkant van de villa is eerder gesloten, maar de achterzijde omvat een opeenvolging aan plafondhoge ramen en schuifdeuren.

Fysieke én digitale connectie

De eigenaars wensten een maximale ruimtebeleving en hadden eveneens een duidelijk verlanglijstje inzake huisautomatisering. IPBuilding tekende present voor de automatisering van quasi alle elementen in deze woning.

De bewoners bedienen alle functies in en om de woning zowel vanop hun smartphone/tablet als vanop de touchscreen die centraal in de leefruimte werd geplaatst. Klassieke drukknoppen werden vervangen door intelligente drukknoppen die meerdere functies en scenario’s kunnen bedienen. Deze scenario’s zoals Alles-uit, Welkom, Tv-kijken, Ontbijten,… kunnen door de eigenaars zelf worden aangemaakt én aangepast.

Ook verwarming en koeling, gordijnen/screens en de multimedia worden gestuurd door het IPBuilding-platform. Tot slot zorgt IPBuilding ook voor een verhoogde veiligheid door ook de videofonie en camerabewaking mee te integreren. Net zoals de andere functies zijn ook deze lokaal en vanop afstand te consulteren en aan te passen.

Meer weten over een smart home van IPBuilding? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking via sales@ipbuilding.com of  op (+32) 9 279 89 69.

C: The art of living – p 114 en volgende (14e jaargang – maart 2019)