Felix Brouwershof Residence

The Felix Brouwershof Residence is situated in the heart of the Antwerp borough of Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Project developer Cornerstones built a healthcare campus there with a Service Centre and 69 certified, smart, assisted living flats with all mod cons. All flats – which have been in use since April 2017 – have a fully equipped kitchen, a spacious bathroom with walk-in shower, a living room with natural light and 1 bedroom. In terms of safety, no expenses were spared. In this residence, IPBuilding, together with Nextel, implemented a Smart Care – Smart Assisted Living solution.Assisted Living at Residence De Linden

Assisted-living flats De Linden are located in the heart of the Antwerp municipality of Kapellen. The people behind this initiative, psychologist Yo Buyens and architect Pieter Goffin, built 17 flats there, with a surface area ranging from 67 m² to 111 m². IPBuilding created smart assisted living homes whose technology adapts to the residents’ needs and requirements.

Yo Buyens: “This is our first project in the healthcare industry. Before shaping our concept, we visited many other projects. We always kept in mind the idea: “How do we really want to live when we are 70 or 80 years old or even older.”

Safety, freedom, respect, social engagement, accessibility and service are paramount. It goes without saying that the assisted living housing is fully wheelchair-accessible. All facilities to provide appropriate care, if necessary, are present but not visible. In this way, we promote the dignity and privacy of our residents.Residentie Felix Brouwershof

Residentie Felix Brouwershof ligt in het hart van de Antwerpse gemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Projectontwikkelaar Cornerstones realiseerde er een zorgcampus met dienstencentrum en 69 erkende slimme assistentieflats voorzien van alle comfort. Alle flats – in gebruik sinds april 2017 – hebben een volledig ingerichte keuken, een ruime badkamer met inloopdouche, een woonkamer met veel lichtinval en 1 slaapkamer. Op het vlak van veiligheid zijn kosten noch moeite gespaard. IPBuilding tekende in deze residentie samen met Nextel voor de implementatie van de Smart Care – Smart Assisted Living oplossing.

Bekijk hier een korte videoreportage over dit project:Residentie Molenhoek

Koen Ickroth (CEO Cornerstones): “In residentie Molenhoek staat een doordachte architectuur op een toplocatie centraal en dit in combinatie een maximum aan comfort, zelfstandig wonen en professionele zorg- en dienstverlening”

Voor deze zorg- en dienstverlening staat beheersinstantie AWPro in. Deze organisatie is niet aan haar proefstuk toe en laat de bewoners zorgeloos genieten aan een zeer concurrentiële dagvergoeding. Projectontwikkelaar Cornerstones koos voor dit project opnieuw voor IPBuilding. IPBuilding realiseerde er samen met integrator Nextel zogenaamde ‘slimme assistentieflats’, een primeur voor Limburg.

Michael Van Buggenhout (IPBuilding): “Een slimme assistentieflat is een flat die techniologisch kan meegroeien met de noden en behoeften van de individuele bewoner. Bewoners genieten van alle voordelen van smart living en bedienen de verlichting, videofoon, verwarming, screens én het noodoproepsysteem vanop een aanraakscherm in de flats.”

Naast het aanwezige aanraakscherm in de flat van waarop de bewoner alle functionaliteiten kan bedienen, beschikt Molenhoek ook over een geïntegreerd toegangscontrole-systeem. Zo beschikken bewoners over een handige badge in plaats van een klassieke sleutel.

Centraal in deze Smart Building staat een uiterst innovatief noodoproepsysteem. Bij het plaatsen van een noodoproep gaat in residentie Molenhoek ook de eigenlijke assistentiewoning stappen ondernemen. Zo zal er een push notification gestuurd worden naar belanghebbenden (bijvoorbeeld de zorgcentrale, de aanwezige woonassistent, eventueel een familielid,…). Deze personen of instanties ontvangen een bericht met daarop de naam van de persoon die de oproep plaatst, maar eveneens ook de locatie waar de persoon zich bevindt. Enkele tellen later wordt een kwalitatief hoogstaande spreek-luisterverbinding opgestart tussen de bewoner en de zorgcentrale. In de flat zal automatisch de kookplaat en de televisie worden uitgeschakeld. Alle verlichting zal aangaan en de vloerverwarming wordt desgewenst verhoogd. Kortom een veilige en comfortabele oplossing die een zorgeloos verblijf kan garanderen.

Voor het eerst krijgt ook de unieke software van Digitale Woonassistent een plaats op het aanraakscherm van IPBuilding. Het betreft een innovatief digitaal secretariaat dat gespecialiseerd is in woonbeheer, zorgbeheer & verhuurpromotie op maat in assistentiewoningen. Met deze applicatie kunnen bewoners vlot communiceren met de beheerder van Residentie Molenhoek. Ze kunnen informatie bekijken via de applicatie maar evengoed een vraag stellen of een probleem melden. Het innovatieve platform geeft meteen het vervolgtraject weer en geeft aan wat er met de vragen of problemen wordt gedaan. De combinatie van Digitale Woonassistent met de Smart Living Technologie van IPBuilding zorgt voor een unieke aanpak in een uniek project!

Meer weten over slimme assistentiewoningen of slim levensloopbestendig wonen? Contacteer ons voor meer informatie via mail of rechtstreeks: + 32 (0)9 279 89 69.Assistentieflats De Linden

Assistentieflats De Linden zijn gelegen in het hart van de Antwerpse gemeente Kapellen. Initiatiefnemers psychologe Yo Buyens en architect Pieter Goffin realiseerden er 17 flats van 67 tot 111 m2. IPBuilding realiseerde er slimme assistentiewoningen die technologisch meegroeien met de noden en behoeften van de bewoners.

Yo Buyens: “Dit is ons eerste project dat we realiseerden in de zorg. Alvorens ons concept vorm te geven, hebben we erg veel andere projecten bezocht. Steeds met in het achterhoofd het idee: “hoe willen wij eigenlijk wonen als we 70, 80 of ouder zijn.”

Veiligheid, vrijheid, respect, sociaal engagement, toegankelijkheid en dienstverlening staan voorop. Het spreekt voor zich dat de assistentiewoningen volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Alle faciliteiten om gepaste zorg te gaan bieden indien nodig zijn aanwezig, maar niet zichtbaar. Op deze wijze spelen de initiatiefnemers in op de waardigheid en privacy van de bewoners.