Voordelen voor de klant

Energie-besparing

FRAME01052.new_.01-1024x576 copy

FRAME01039.new.01IPBuilding laat je toe je energieverbruik nauwgezet in het oog te houden, wat zal resulteren in een lagere energiefactuur.

Zo kun je je verwarming-, ventilatie- en aircosysteem integreren en zeer gebruiksvriendelijk instellen per ruimte of in functie van aanwezigheid. Door gebruik te maken van bewegingssensoren in combinatie met licht– en tijdsturing zal de verlichting niet langer aanstaan dan nodig geacht. De zonnewering wordt optimaal benut, gestuurde stopcontacten kunnen het sluimerverbruik elimineren en met de “alles uit”-, “nacht”- of “afwezig”-drukknoppen, zal jouw woning of gebouw niet méér verbruiken dan wat voor jouw comfort noodzakelijk is.

Met één druk op jouw touchscreen, smartphone, tablet of PC kan je het actuele energieverbruik en de historiek per dag, maand of jaar raadplegen (elektriciteit, gas en water). Niet alleen het totaalverbruik, maar ook het individuele verbruik kan geraadpleegd worden. Hierdoor kan je efficiënt ingrijpen en nog zuiniger met energie omspringen.


Veiligheid

veiligheid

Zowel brandbeveiliging als inbraakbeveiliging kunnen perfect geïntegreerd worden voor een optimale

2ndhomeveiligheid. Zo kunnen de rookmelders bijvoorbeeld aan de elektrische rolluiken gekoppeld worden, zodat deze bij brand naar omhoog gaan,en kan tegelijkertijd een lichtpad naar buiten gecreëerd worden terwijl het alarm weerklinkt door de audio-luidsprekers; meteen kunnen ook alle onnodige elektrische verbruikers ontkoppeld worden, en kan de gaskraan automatisch gesloten worden.

Bij inbraak kunnen alle lichten binnen en buiten automatisch aangaan, gaat de muziek keihard spelen, en wordt de inbreker via de IP camera’s zichtbaar gemaakt.

Via de videofoon kan je communiceren en bezoekers al dan niet binnenlaten. Wanneer je met vakantie bent, zorgt de aanwezigheidssimulatie ervoor dat het net lijkt alsof er iemand aanwezig is, door bijvoorbeeld dagelijks de zonnewering op en neer te laten en de verlichting in bepaalde ruimtes aan en uit te schakelen. IPBuilding biedt de mogelijkheid om de veiligheid van jouw woning naargelang je behoeftes en wensen aan te passen.


Comfort

H_comfort

Voordelen_comfortIn een intelligente woning kunnen de verschillende systemen (verlichting, verwarming, elektrische toestellen,…) aan elkaar gekoppeld worden en met elkaar communiceren. Dit geeft de bewoner een groter gevoel van comfort. Zo kun je vanuit de wagen in één beweging de garagepoort openen met de afstandsbediening, een lichtpad aanzetten van de garage tot de ingang, de verwarming in comfort-stand zetten en de lichten in de leefruimte aanschakelen. Of je regelt vanuit je zetel via je tablet de bediening van de elektrische rolluiken en de dimbare sfeerverlichting terwijl je tegelijkertijd ook de onnodige toestellen uitschakelt. De toegangscontrole laat u toe om zelf te bepalen wie en op welke tijdstippen binnen kan (familie, personeel, poetsvrouw, hulp aan huis,…).

In tegenstelling tot tal van andere intelligente systemen staat comfort bij IPBuilding ook voor de software die uiterst gebruiksvriendelijk is. Een sfeer aanmaken of een drukknop een functie toekennen is kinderspel. De nieuw aangemaakte sfeer zal onmiddellijk automatisch ook op de smartphone of tablet app weergegeven worden.


Communicatie & 2nd home

H_coms2NDHOME

Je kan het systeem eenvoudig en van op afstand over het internet via je pc,FRAME00860.new.01 tablet of smart Phone bedienen. Zo kan je je woning of gebouw eender waar en wanneer eenvoudig beheren en controleren. De verwarming of de koeling enkele graden wijzigen, iemand toegang verlenen, huisdieren automatisch voederen, wellness toestellen inschakelen, etc. Heb je IP-camera’s geïnstalleerd dan kun je eveneens van op afstand zien wat er in en rond je huis of gebouw gebeurt. De installatie van IPBuilding informeert jou over bepaalde gebeurtenissen en geven jou de mogelijkheid om snel te handelen: je ontvangt een foto van de personen die aanbellen, een e-mail met het tijdstip van bijvoorbeeld de poetsvrouw die toekomt of vertrekt, of een melding bij inbraak of alarm.


Levenslang wonen

19622349_s_car

Door te vertrouwen op IPBuilding kan je, als je ouder wordt, langerFRAME00985.new.01 zelfstandig in je eigen huis blijven wonen. Een opname in een rust- of verzorgingstehuis kan worden uitgesteld. Het flexibele systeem laat immers toe gemakkelijk aanpassingen aan te brengen en talrijke functies te implementeren. Zo installeer je in een handomdraai een eenvoudige aan/uit knop, videocamera’s, een valdetectiesysteem, een aansluiting op een Personen Alarm Centrale etc. Dankzij deze op maat gemaakte infrastructuur kun je comfortabel en in alle veiligheid in je eigen woning blijven wonen.