Over IPBuilding

 

Wie is IP Building ?

OverIPB5

IPBuilding is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van toepassingen voor

 intelligente woningen. IPBuilding heeft meer dan 10 jaar ervaring in het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van de hardware en bijbehorende software om woningen intelligent uit te rusten. Daarbij staan de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit voor de eindgebruiker centraal. IPBuilding plaatst intelligente systemen voor zowel particuliere woningen en appartementen als voor verzorgingstehuizen, seniorieën, kantoren en winkels.

Modulaire opbouw

IPBuilding biedt intelligente systemen voor je woning die volledig opOverIPB4 maat gemaakt worden. Als gebruiker kan je kiezen uit verschillende modules, gaande van een basismodule tot een prestigemodule. De modules van IPBuilding bedienen en beheren alle gewenste elektrische toestellen zodat je comfort verhoogt en de veiligheid van je huis verbetert. Tevens krijg je een beter zicht op en een grotere controle over je energieverbruik en kun je op afstand communiceren met je huis. De modules zijn eveneens flexibel en aanpasbaar aan je eigen voorkeuren en noden. Nagenoeg alles is mogelijk. Naargelang je budget of je behoeften kun je vandaag instappen in een basismodule en deze nadien gradueel verder uitbreiden om tot een compleet systeem te komen. Dit zonder kappen of slijpen en zonder nodeloze extra kosten. Aangezien het systeem gebaseerd is op het” IP Protocol”, kun je ook steeds de nieuwste technologieën integreren in het systeem. Zelfs diegene die vandaag nog niet bestaan!

Hoe werkt IPBuilding?

OverIPB3

IPBuilding legt voor jou een slimme bekabeling aan, gekoppeld aan een uitermate gebruiksvriendelijk

softwarepakket. Als pionieer van Domotica over IP (ook DoIP genoemd) maakt IPBuilding gebruik van de wereldwijd gebruikte internet protocol standaard (IP) om uw apparaten met elkaar te laten communiceren. Dit doen we door een centrale eenheid in uw gebouw te installeren en deze via internetkabels (UTP-kabels) met uw toestellen te verbinden via modules. Deze modules krijgen elk een eigen IP-adres toegewezen. Het resultaat is dat u een onafhankelijk intern datanetwerk (LAN-netwerk)

heeft dat toelaat om op ‘slimme’ wijze met je gebouw te communiceren. Bij IPBuilding stopt de intelligentie van uw woning dus niet bij de klassieke integraties zoals verlichting, zonnewering of verwarming. De mogelijkheden zijn enorm:

- zo kun je via IP-gestuurde camera’s je huis vanop afstand consulteren en de toegangscontrolesystemen van op afstand beheren;
- je kan controleren wie er aanbelt en deze persoon al dan niet binnen laten;
- je kan in je hele huis de audio instellen zodat je lievelingsmuziek je in elke kamer volgt;
- ook stopcontacten kunnen op een gebruiksvriendelijke manier beheerd worden.
- …

Dankzij haar specifieke technologie gebaseerd op het internet protocol (IP) is IPBuilding één van de meest toegankelijke, gebruiksvriendelijke en vooral betaalbare intelligente systemen op de markt.